Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 22.06.2026, 10:55   #1
NenadKrsm
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 10.06.2026
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
NenadKrsm ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Beitrag GigLad

GigLad je aranžerski software koji čita Yamaha-ine .STY stilove, ima svoj sampler, čita sounfont-ove i radi sa VST instrumentima, ima midi out mogućnost slanja midija na module, klavijature ili druge uređaje.

Da li ste ga probali, kakva su iskustva?

Ja imam staru Studio licencu što znači da ne mogu da koristim mogućnosti nove verzije 5, ali mogu da koristim midi stilove, soundfont-ove, vst-je...

Imam veliki problem sa stilovima jer je bubanj u većini slučajeva mapiran različito, posebno sub ritmovi gdje nikako ne mogu da pohvatam perkusije gdje su i šta su. Potrošio sam dosta vremena na remapiranje i opet nemam dobar krajnji rezultat.

Da li ima neko paket stilova u .STY (yamahinom) formatu na kojima je bubanj sređen jednostavno po GM mapi i bez komplikacija?
NenadKrsm je offline   Reply With Quote
Star 24.06.2026, 21:34   #2
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1065
Uploads: 560
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 298 puta u 218 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Već nekih 5-6 godina koristim samo MainStage i soft synthove sa kontrolerima i ne bih se vratio na hardver za to više nikada.

Obzirom da sviram samo sa bendovima aranžer mi nije trebao, ali sam pre nekih godinu dana isporobao GigLad.
Odavno ne sviram kao OMB nije ni da mi je trebalo da probam, ali reko aj da vidim.

Tada nije bilo dovoljno zrelo za live, po mom mišljenju.

Bilo je relativno čestih blokiranja i ghost tonova. Ne znam kakvo je stanje sada, morao bih da vidim da li su ispravili.

Bukvalno mi se za 2h svirke najmanje 3 puta pojavio ghost ton zbog koga sam morao da pokrećem panic da ugasi sve tonove. Isto mi se desilo na Native Instruments i na Arturia kontroleru.

Nisam koristio ni jedan VST, jer ih GigLad jako sporo skenira i nekad puca kad ih skenira, niti išta van njega i Dynamix samplova. Strogo fabrika, i posle dodao par Yamaha fabričkih ritmova.

Ima potencijala, ali ja ovo još ne vidim kao spreman softver.
NenadKrsm (25.06.2026)
Star 26.06.2026, 00:47   #3
gnovako8
Odomaćeni član

gnovako8's Avatar

Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1690
Uploads: 11
Rekao HVALA: 27
Zahvalili mu 32 puta u 29 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
gnovako8 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozzz. ja sam probao Giglad odliocno radi nesteka probao sam ubacit svoje semplove i svoje ritmove super radi i lagano je za poslozit ,a sada je izasao i dmx v3 set, kome se neda slagati kupi set , mogucnosti su vrh ,ali ja opet nekako volim arranzer pred sobom, za studio doma ok kad bi si uzeo mjesto arranzera za promjenu, imam arturiu keylab 61 mk2 trebao bi samo softwer kupit on je 300e i ako bi htio set dmx komplet je mislim 500e, i vrh arranzer za manje novaca,ali tko mora kupit masterkeyboard pa Pc ili MacBook Air M1 on je nekih 400-500e da bi radilo kako treba ili skuplji neki, ispadne nekih 1700-1800e
NenadKrsm (30.06.2026)
Star 28.06.2026, 17:40   #4
mermer
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 09.12.2017
Mjesto: osnabrück
Downloads: 109
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
mermer ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

I ja bih nesto napisao o giglad ,ja sam amater hobi muzicar bez ambicija da profesionalno zaradjujem na muzici.Giglad koristim i prilicno sam zadovoljan ( xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx).
Stabilno radi na win 11 sa intel core 5 ,sa 16GB Ram , laptop sa ASIO driver, i midi keyboard Arturia keylab 49 essential i to je sve ,vrlo stabilan .Intersantno je ubaciti VST instrumente (Serum,Sylent1,Artutia Lab instrumente koji dodju sa Keyboardom.Jedini problem mi je podesavanje stylova ( cita yamahine ali se moraju podesiti).Imam par stylova koje bih podijelio ovdje ali cekam da netko prvi postavi svoje .

Promijenjeno od casper (28.06.2026 u 22:52 sati) Razlog: Pravilnik sajta: 13. Stop krađi softvera- Bez piratizovanog materijala
mermer je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio mermer za ovaj koristan post:
NenadKrsm (30.06.2026)
Star 30.06.2026, 10:23   #5
NenadKrsm
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 10.06.2026
Rekao HVALA: 7
NenadKrsm ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hvala za komentar. Ni ja nisam profi arranžer klavijaturista, inače sviram akustičnu gitaru pop/rock/i ostalo, po kafićima a i to više za hobi. Igram se sa Gigladom jer sviram malo i klavijaturice. Radim na tome da bih nekako iskoristio giglad samo za bubnjeve ali sa zvukom cajona, za ove moje akustične svirkice ali još sam nevješt.

Na žalost nemam nekih posebno pametnih stilova za podijeliti, osim stilova koji dođu sa gigladom skidao sam sa PSRtutorial sajta masu toga ali na svemu treba raditi i podešavati, što se uvijek ispostavi ako veliki posao.
Dodato:
Pa računam da nas većina već ima neki kontroler i laptop.

Gledao sam taj Dinamix set - žara.

Promijenjeno od NenadKrsm (30.06.2026 u 10:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
NenadKrsm je offline   Reply With Quote
Star 09.07.2026, 12:22   #6
puppyguppy
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 23.05.2026
Mjesto: Svukud, al nigde. Sad u Uzicu
Interesi: Muzika...
puppyguppy ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pozdrav svima. I ja koristim GigLad i za sada imam stvarno pozitivno iskustvo. Najviše ga koristim za igranje sa stilovima, semplovima i VST instrumentima, više kao hobi nego za profesionalni live rad.
Najviše me je mučilo isto što ste već spomenuli, Yamaha STY fajlovi :0. Kod nekih stilova sve legne kako treba, ali kod nekih se desi da GigLad ne povuče originalne soundove nego samo stavi default instrumente, pa se mora ručno nameštati. Isto tako, bubanj mape znaju biti potpuno različite, posebno kod perkusija i dodatnih ritmova, pa treba vremena dok se sve pronađe i složi.
Ali ono što mi je kod GigLada baš odlično jeste što se stil može uređivati praktično odmah dok svira. Možeš u hodu mijenjati kanale, zvukove, bubnjeve, popravljati mapu i slušati rezultat odmah, bez stalnog exportovanja i vraćanja nazad. To mi je jedna od najboljih stvari kod njega.
Još bolja stvar je što možeš napraviti i svoj stil od nule, snimiti svoje deonice, odsvirati bubanj ili neki ritam, pa ga složiti kao pravi STY fajl. To otvara dosta mogućnosti, pogotovo ako neko želi napraviti nešto specifično za svoju svirku.
Naravno, treba malo rada dok se sve podesi, ali kada se jednom sredi, mogućnosti su stvarno velike. VST podrška, soundfontovi, MIDI out prema modulima i klavijaturama, sve zajedno daje jedan jako moćan alat.
Po meni mu je najveća mana trenutno samo to što Yamaha stilovi nisu uvijek odmah spremni za korištenje, ali kada se malo uloži vremena u podešavanje, rezultat može biti odličan.
Ako neko ima neke STY stilove koji su već sređeni po GM drum mapi ili neke svoje napravljene za GigLad, bilo bi super podijeliti iskustva, i ja imem nekoliko bas prepravljene za Giglad.
puppyguppy je offline   Reply With Quote
Star 14.07.2026, 12:08   #7
mermer
Početnik forumacije!

Standard

Evo nekih stylova za GIGLAD , to sam ja skupio na Inetu , nadam se da ce netkome koristiti a i da ce jos netko podijeliti svoje stylove .
Fajlovi
File Type: rar GIGlad4-1.rar (411,3 KB, 4x skinuto)
File Type: rar GIGlad4-2.rar (445,5 KB, 3x skinuto)
File Type: rar GIGlad4-3.rar (383,3 KB, 3x skinuto)
Ćlan 2 Vam se zahvalio, mermer, za koristan post:
antatj (18.07.2026), djpero (Danas)
Star 14.07.2026, 12:09   #8
mermer
Početnik forumacije!

Standard Giglad stylovi

Evo nekih stylova za GIGLAD , to sam ja skupio na Inetu , nadam se da ce netkome koristiti a i da ce jos netko podijeliti svoje stylove .
Star 16.07.2026, 01:26   #9
Decko sa sela
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.04.2022
Mjesto: Njemacka
Downloads: 86
Rekao HVALA: 1
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Muzika
Decko sa sela ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

I ja sam postao korisnik Giglad-a od pre nedelju dana. Kupio sam midi klajvu bas zbog toga i mogu reci samo ovo: Ovo je buducnost i nema se sta tu pricati. Probao i Varranger ... Pridruzujem se ovom postu i nadam se da cu pomoci sto vecem broju ljudi da predju na softverske aranzere, workstatione, vst ... Pre svega zbog toga sto su mi preko glave i Yamaha i Korg i Ketron i Roland, i ove kasicice koje nam daju iz decenije u deceniju ... Nadam se da ce sto veci broj muzicara sirom sveta prestati da kupuju njihova njasra i da ce za par godina korg pa10x, Yamaha PSR 5697 i Ketron Horizont kostati 1000e, novi sa i30 procesorom, 1tb rama, 10 uppera, 5 lowera, sa po 10 efekta i 20 master efekta ...
Decko sa sela je offline   Reply With Quote
Star Danas, 07:13   #10
djpero
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 21.07.2026
Rekao HVALA: 1
djpero ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pozdrav. Od skora sam I ja kupio Giglad, takodje i Dynamix set. Nekih 17-18 godina nisam koristio aranzere ali sam koliko toliko pratio. Kada čujem Korga 5x naježim se kako zvuk je loš. Audio loop-ovi su odlično urađeni na Dynamix setu tako da zvuči bukvalno kao love bend. Žive gitare, baš prelazi.

Da napomenem meni je ovo hobi i nisam professionalac vise kao nekad, ali ovo je mnogo bolje nego bilo koji aranzer. Pošto sam imao već računar dovoljno jak i stage piano, probao sam prije nego sam uzeo midi kontroler. Sada sve kada sam spojio prezadovoljan sam.

Postaviću koju pjesmu mozda na YouTube da se čuje mada i kreator Dynamix seta V3 ima toga dosta na YouTube.
djpero je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
arranger, giglad, sty, yamaha aranžer, yamaha arranger

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije