Meni ti column array nikad nisu "sjeli" a navodno ima i gadnih sustava da padneš na dupe. Za db kažeš da ima bassa što je u neku ruku logično jer su na podu pa drži vodu. Kamena kupola može pojest masu toga jer zvuk se odbija od tvrdih površina a kad je skučenije,zna ispast zavrzlama od zvuka. Odbijanci se vraćaju prema tebi koji u svojoj glavi imaš otprilike viziju kako bi to sve skupa trebalo zvučati pa kad čuješ par istupljenih odbijanaca ti bude zlo. Često se desi problem kad se štimaš na praznu salu bez ljudi i kasnije kad se napuni narodom da se zvuk pošemeri poprilično. Meni se je to desilo jednom da je sala bila prazna,široka i dugačka s jako visokim stropom. Preko puta mene na drugom kraju je bio velik kao balkon/loža kao u kazalištu. Vraćao mi se je zvuk pola sekunde u kašnjenju i igrao mi se s mozgom. Ja sam bio 1,5m od poda sale na pozornici a balkon 15m od
mene i 4m iznad mene. Udari kick na bubnju a za niti pola sekunde se vrati. Pjevam i čujem se s latencijom kako se je zvuk prešetavao i odbijao od zidova... Glava mi je bila ko bubanj veš mašine. Morao sam spustiti satelite na pod jer se to nije moglo slušat... Kad se je sala napunila sam čak i podignuo satelite na metar. Jesi tamo u taj konkretan prostor nosio ikad FBT? Vjerujem da za konkretan prostor tvoj PA FBT jest pravi izbor. Razmisli o aktivnom subu od 15" za situacije kad fali. Ja sam sebi kupio i koristio tri puta kad je falilo i odlična je stvar. Kutije mi izbacuju dosta bassa pa ne koristim često sub ali je od velike pomoći kad treba. Također vjerujem da si bio u širokoj sali s db-om da bi bilo 100 puta bolje. Ispada da nije svaki sustav za sve i to je izgleda poprilično točno tj. da je column array za konkretan prostor zapravo bio promašaj a da je sustav zapravo dobar u globalu. Istina,DJ se je čuo dobro jer je to izmiksano,masterizirano i ušuškano (ako DJ zna znanje) i to se s klavijaturom ne može uspoređivati. Još uz dozu samokritičnosti gdje sam sa sobom i zvukom od starta nisi skroz zadovoljan pa i da 3 dana i 3 noći sviraš neće ti bit dobro. Kad buba uđe u glavu,cijelu svirku si lud a oni popili i njima super i bolji si im ti od DJ-a a kod tebe suprotno. Profesionalna bolest.
Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk