Imam kolegu da ne kažem konkurenciju jer to nismo. Ja sam skoro i batalio sve i imam niti 5 svirki godišnje a on dvaput tjedno. Ja sam tad u počecima imao PSR 3000 a kasnije PSR S910. On je bez da lažem i izmišljam kupio svaku klavijaturu koja postoji kroz svo ovo vrijeme i radi baš to. Koristi stare materijale a što su samplovi ni dan danas nema pojma i nijedna mu se ne čuje niti kako bi trebala niti kako bi mogla. Isto radi i s razglasom. Kupio je svaku kutiju što je svijet izmislio,svaki mixer i svaki mikrofon al džaba jer nije zadovoljan pa proda i kupi drugo i tako u krug. Zbog gore navedenog mu se svaki setup isto čuje. Mene kad je davno prvi put čuo s PSR 3000 na aktivnim 15" DAP audio kutijama koje su da se ne lažemo smeće,na najjeftinijem Behringer mikrofonu i mixeru na kojem ni ne piše tko ga proizvodi je pao na dupe. Kod njega je već bio PA 800,Dynacord mixer,Electrovoice kutije,Shure beta mikrofoni ovo ono,lanci,katanci,laserski zraci itd. a zvuk ko da po kanti Jupola svira + svira loše. I pita me pa kako se ovo tvoje ovako dobro čuje,toplo,čisto bla bla. Rekoh mu,treba imati osjećaj za lijep zvuk,znati podesiti neke stvari,složiti ritmove a na kraju krajeva i ukrasiti sviranjem a ne istrest pare i stisnut start dugme. Kasnije uz nikakav prevelik i wow upgrade na SX 900 i aktivne The box 12" kutije i jedan njihov sub,neki mali Soundcraft mixer liku više ništa nije bilo jasno. Kaže popisat će moju opremu i kupiti isto. Reko sam mu da se ne glupira jer već ima duplo bolju opremu od moje samo da nema pojma šta s njom da radi a toga po trgovinama nema. Mislio me je pitat da mu dam i svoje ritmove da pređe na Yamahu ali sam mu reko da sam ja preslušao 15 000 ritmova i odabrao 20 i svakog pomalo podesio po svom guštu i da to uopće ne pita da mu dam. Da ne shvatite krivo, nisam ja nikakav genije i stručnjak s nekim velikim znanjem, vjv se i ovo šta ja mislim da je dobro može još poprilično bolje sredit al čisto za usporedbu između lika koji kupuje najskuplje a ne zna i lika koji iz smeća vadi skoro pa maksimum. Sad je prošlo skoro 20 godina otkad smo se upoznali i nedavno sam ga slušao u nekoj kafani. Sad je PA5x al priča ista. Muka za slušat al šta ćeš...
Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
|